MenuSluiten

Virtual Reality multiplayer game voor trainen softskills onder stress

Monique van der Drift - Docent onderzoeker opleiding Maritiem Officier, RMI

Human factor in de maritiem officier opleiding is gericht op menselijke factoren die prestaties van maritieme teams bepalen. Toenemende digitalisering zorgt voor kleinere teams, meer verantwoordelijkheden waarbij de menselijke foutkans toeneemt. Onderzoeksresultaten geven echter aan dat vergroten van het aanpassingsvermogen van teams en individuen een belangrijke rol speelt bij verwachte en onverwachte omstandigheden om daarmee het aantal ongevallen als gevolg van menselijke fouten te verminderen.

Het trainen van softskills hierin is cruciaal. Om dit te trainen wordt multidisciplinaire met behulp van gaming en technische informatica studenten n 4 personen multiplayer VR stress game ontwikkeld waarbij in verschillende maritieme scenario’s de focus ligt op t trainen van teamsamenwerking, aanpassingsvermogen en softskills. De game wordt steeds verder ontwikkeld terwijl tegelijkertijd de game al wordt ingezet in het onderwijs.