MenuSluiten

Kennisdeelmiddag 22 juni 2023

Terugblik op WOLT Kennisdeelmiddag 2023

Heleen Elferink opende de middag. Ze sloeg een brug naar de nieuwe strategische agenda, waar ‘digitaal’ goed in is vertegenwoordigd. De impact van digitale ontwikkelingen zoals AI, op beroepenvelden en samenleving, het belang van digitale vaardigheden van zowel docenten als studenten. Het is heel belangrijk om over instituutsmuren heen samen te werken, iets dat bij WOLT altijd heel mooi vorm krijgt, door de nadrukkelijke verbinding van IVL (leraren opleidingen, red.) en CMI (Communicatie, Media en Informatietechnologie).

Presentaties

Tijdens de eerste plenaire presentatie presenteerde Kätie Weiss de onderzoeksresultaten van de stand van zaken van Blended Learning binnen de Hogenschool Rotterdam. Het PICRAT model, de '4 uitdagingen van blended learning' volgens Boelens en het 8L6 model zijn gebruikte bronnen die de moeite waard zijn om tot je te nemen! - zie hiervoor ook deze pagina

Maaike Wessels-Compagnie vertelde over de toepassingsmogelijkheden van Immersive Tech op de Hogeschool en over het in kaart gebrachte interne netwerk hieromtrent. Binnenkort vertelt ze meer over Immersive Tech in Blokkie Blended. De immersive room op academieplein is een prachtig praktijkvoorbeeld waar de immersieve toepassing voor léren in vier dimensies echt al wordt toegepast. Winfried van der Goot deelde zijn ervaring als kartrekker.

Gesprekstafels

ChatGPT: is het een probleem als een student zoveel schrijfhulp van AI-software heeft gebruikt? Wat maakt gebruik maken van ChatGPT anders dan Google? Naast informatie over het large language model ChatGPT werd ook het ethische gesprek gevoerd, met zeer betrokken gesprekspartners. Zo kwam o.a. de misvatting aan bod, dat ChatGPT een soort zoekmachine is, of dat het toegang heeft tot alle bronnen, terwijl het heeft geleerd om woorden en zinnen te plaatsen in een hoog dimensionele ruimte waar betekenis in is (zie deze YouTube video voor toelichting).

Posterpresentaties, zomerborrel & ontmoetingen

Op de projectposters kwam inspirerende opgedane kennis uit de voucherprojecten uit '22 en '23 aan bod. Daarnaast waren diverse collega's van BlendHR, projectgroep Brightspace en de werkgroep AI/ChatGPT aanwezig voor informatie en nadere toelichting.