MenuSluiten

Addie interactieve tool

Hi! Deze interactieve tool helpt je om op een gedegen manier je onderwijs te (her)ontwerpen.

Het ADDIE-model leidt je langs logische stappen, die bijdragen aan constructive alignment: een goede aansluiting tussen leerdoelen, leeractiviteiten en toetsing. Zeker wanneer je in je in de develop-fase (onderdelen uit) je onderwijs test, levert toepassing van deze tool veel op.

Het model begint meestal bij de analyse fase, maar zie het ontwerpen niet als lineair proces, maar schakel over en weer tussen de fasen om tot optimaal onderwijs te komen, dat bovendien tot zinvolle evaluaties leidt.

Klik op het plaatje hierboven en zie wat elke fase inhoudt!

Bekijk in de korte video’s hoe collega’s de ADDIE-fasen hebben uitgevoerd en doe je voordeel met de uitleg per stap en bijbehorende vragenlijsten en tips. De ondersteunende documentatie per fase wordt in de loop van de tijd uitgebreid. We staan open voor alle suggesties, mail ons gerust via wolt@hr.nl!

Op Hogeschool Rotterdam zijn we voortdurend bezig met het (her)ontwerpen van ons onderwijs. Bij de ontwikkeling van kwalitatief onderwijs dat toekomstbestendig, contextrijk en inclusief is, kan onderwijsleertechnologie (OLT) een waardevol middel zijn. Vanuit dat perspectief vind je in deze tool regelmatig verwijzingen naar juist digitale en online toepassingen.