MenuSluiten

Acht leeractiviteit zeshoeken

Daar gaan we weer! Blended onderwijs. Waar begin je? Jan Oostdijk ontwikkelde met hulp van collega’s de ‘8 leeractiviteit-zeshoeken’ door drie keer twee opties (‘assen’) in een figuur te plaatsen. Want hoe ingewikkeld het vormgeven van onderwijs in de combinatie van online en offline ook mag lijken, in feite bepalen maar drie kernvragen de basis. Deze ‘versimpeling’ van opties helpt zowel bij het ontwerpen van onderwijs (bijvoorbeeld op een leerreis/storyboard), als bij het beschouwen en evalueren van het reeds ontwikkelde onderwijs.

Meer weten?

Download hieronder de pdf.
Of beluister de Podcast Blokkie Blended aflevering 2. Onderwijsontwerp -Drie basisvragen en online leerteams laten functioneren.

"Maak samen met collega's bewuste keuzes over onderwijsontwerp, voordat je gaat ontwerpen"