MenuSluiten

Onderwijsparade 17 maart 2022

Op 17 maart jl. was het zover: de HR Onderwijsparade weer 'live' op locatie, met dank aan de Willem de Kooning Academie. Dit jaar was het thema Onderwijsontwikkeling = Docentprofessionalisering.
En het was goed te merken dat men echte collega-honger had geleden: wel 46 sessies werden aangeboden en daarvoor meldden zich ruim 190 deelnemers aan. Allebei een nieuw record!

De activerende opening werd verzorgd door Joska Spruyt van de Challenge Academie over orde en chaos in onderwijs, over de (veranderende) rol van de docent daarin en hoe we ons op die onzekerheid kunnen voorbereiden. Vervolgens, in vijf rondes tussen 15.00 en 21.00 uur, hebben de workshopsessieleiders hun kennis, ervaring en inzichten gedeeld. De sessies gingen over uiteenlopende onderwerpen, zoals programmatisch toetsen, talentontwikkeling, ethiek, formatief leren en toetsen, motiverend leren, beeld-denken en nog tal van andere onderwerpen.

In de centrale hal van de Willem de Kooning Academie was een kleine informatiemarkt te bezoeken voor onder andere, een toelichting op de Versnellingsagenda (SURF) door Zone Docentproffesionalisering, de mogelijkheden die een experiment- of voucher aanvraag kunnen bieden via een van de WERKplaatsen Taal, IPD en WOLT, maar ook The Centre of International Affairs (CoIA) was present voor informatie over studies en stages in het buitenland. Tussentijds én na afloop was er ook steeds voldoende tijd om, onder het genot van een hapje en een drankje, nader kennis te maken met vakgenoten en de ervaringen met elkaar uit te wisselen; allemaal 'kennis van binnen' voor collega's van binnen.

Download hier het programmakrantje voor meer achtergrond en informatie