MenuSluiten

Feedback middels video - Efficiënt en effectief?

Daniël Brandwijk - Docent Chemie, EAS

In dit project bij de opleiding Chemie hebben we getest wat het effect is als je feedback via screencast geeft op ingeleverde opdrachten. We hebben het ADDIE-model tweemaal doorlopen, waarbij we een handleiding hebben gemaakt voor een gratis en makkelijk te gebruiken programma (OBS studio).

Uit de resultaten blijkt dat deze manier de docenten anderhalf tot tweemaal zoveel tijd kost om feedback te geven, maar dat er meer positieve opmerkingen, meer context en sturing wordt gegeven. Studenten ervaren het als positief, persoonlijk en behulpzaam. Het blijkt dat studenten op deze manier meer doen om de feedback te verwerken. Ze kijken het filmpje, zetten zelf comments in het document en verwerken dit – soms in overleg met een medestudent. Het kost studenten dus ook meer tijd om de feedback te verwerken. Deze manier van feedback is dus geschikt als het bij een bepaalde opdracht belangrijk is dat studenten dieper nadenken en meer moeten verwerken.

Wil je meer betrokkenheid creëren, meer diepgang en heb je de tijd vrijgemaakt om deze investering te doen, geef dan feedback op een product via een screencast.